سقف اینتل دک intelldeck

مکان شما:

سقف اینتل دک چیست؟

با گذشت زمان و پیشرفت علم معماری و صنعت ساختمان، تنوع در سقف ها زیاد شده است و انتخاب بهترین نوع آن همواره مورد بحث مهندسان بوده است. سقف تیرچه و بلوک رایج ترین سقف در بین مردم می باشد که در اغلب پروژه ها استفاده می شود؛ اما ایراد آن این است که نمی تواند دهانه های بزرگتر از ۸ متر را پشتیبانی کند، به همین علت سقف های اینتل دک ابداع شدند.

در ادامه به تاریخچه سقف های اینتل دک و مزایای آن نسبت به دیگر سقف ها می پردازیم.

چرا سقف اینتل دک؟

یکی از گزینه های مناسب در دهانه های متوسط و بزرگ سازه ها ، سقف های وافل و مشبک است، اما بزرگ ترین مشکل آن، اجرای آن است، به همین دلیل سقف های اینتل دک ابداع شدند،؛ برای اجرای سقف های اینتل دک فقط به یک دسته گروه کارگران معمولی نیاز دارید، چون روش اجرای آن بسیار ساده است.

تاریخچه سقف اینتل دک

سقف های وافل در سال ۱۹۴۰ میلادی با نوآوری جهت سهولت اجرا و مقرون به صرفه بودن پا به عرصه ساختمان گذاشت و موجب تحول در صنعت ساختمان شد. هدف از این سقف‌ها، افزایش دهانه های اجرایی بود. این سقف به علت مزیت هایی که داشت خیلی زود در بین مردم محبوبیت ایجاد کرد.

سقف های وافل در سال ۱۳۵۰ در ایران وارد شد و محبوبیتی خاصی در میان معماران و مهندسان پیدا کرد، ساختمان های بسیاری با قدمت زیاد از سیستم وافل استفاده کردند. اما در سال های اخیر با آمدن نوآوری جدید در سقف ها، سقف های وافل دیگر مثل قبل مورد توجه نیستند. از جمله این نوآوری ها می توان به سقف اینتل دک اشاره کرد.

سیستم اینتل دک برای اولین بار در دنیا توسط متخصصین مجرب کشورمان معرفی شده است که علاوه بر حفظ تمامی مزیت های سیستم های سازه ای موجود، مشکلات اجرایی و محاسباتی را کاملا برطرف نموده است.

چگونگی اجرای سقف های اینتل دک

بعد از اینکه قالب بندی های ستون ها انجام شد، بلوک های مخصوص اینتل دک با چیدمان منظم توسط اسپیسر ها بر جای خود ثابت می‌مانند. میلگردهای سراسری و تقویتی زیرین، در محل‌های پیش‌بینی شده در اسپیسرها چیده می‌شوند. بلوک‌ها داخل اسپیسرها قرار گرفته و میلگردهای گفته شده کار گذاشته می شود و درنهایت بتن‌ریزی انجام می‌شود.

قسمت پایینی بلوک های اینتل دک از جنس بتن سبک الیافی و قسمت بالایی آن از جنس یونولیت می باشد. این سقف ها مشکلاتی همچون وزن بالای سقف، قالب بندی های سخت، زمان‌بر و هزینه های بالا و… را رفع کردند.

قالب بندی و چیدمان بلوک های اینتل دک

منظور از اسپیسر در سقف های اینتل دک چیست؟

اسپیسر از نظر لغت نامه ای به معنی فاصله گذار یا نگهدارنده فاصله می باشد.
پس همانطور که از اسمش پیدا است، اسپیسر فاصله بین بلوک های سیمانی را تنظیم نگه می دارد و باعث نظم در چیدمان بلوک‌ها می شود.

جزئیات اسپیسر در اینتل دک

مزایای سقف های اینتل دک

  • ظرفیت خمشی مقطع با بهره‌گیری از بهترین شکل سازه ‌ای برای المان ‌های باربر سقف افزایش قابل توجهی داشته و همزمان خیز و ارتعاش سقف نیز کاهش پیدا خواهد کرد.
  • در این نوع سقف ها بتن به حرکت افقی مجبور نخواهد بود و برای اجرای آن یک اسلامپ متعارف کافی می باشد.
  • در سقف های اینتل دک مصرف بتن و سیمان به شدت کاهش پیدا میکند و وزن ساختمان به اندازه‌ی چشم گیری کم می‌شود.
  • در سقف اینتل دک امکان اجرای دهانه ‌های بلند به شیوه کاملا مسطح و بدون آویز تیرها موجود است.
  • میزان خطاهای اجرایی به شکل قابل توجهی کم میشود.
  • عدم نیاز به سقف های کاذب و داشتن چسبندگی مناسب برای نازک کاری های داخلی.
  • مقاومت بالا در برابر آتش سوزی و در برابر صوت و حرارت عایق بسیار خوبی است.

معایب سقف های اینتل دک

در کنار همه مزیت ها این سقف می تواند معایبی هم داشته باشد.

  • احتمال شکستگی و خرد شدن بلوک های سیمانی زیاد است.
  • چگالی پایین ورق یونولیت و پلاستفوم، باعث می شود مقاومت بلوک ها در برابر ضربه و فشار افت داشته باشد.
  • امکان شکسته شدن پلی استایرن در برابر بتن ریزی و فشار پمپ بتن

با توجه به گفته ها و مزیت های سقف اینتل دک می توان گفت انتخابی مناسب برای شما به خصوص در طراحی و ساخت آپارتمان می‌باشد که به راحتی می توانید با داشتن دهانه های بزرگ تر پارکینگ مورد نیاز خود را تامین کنید همچنین مشکل ستون های اضافی حذف می شود و ضخامت سقف نیز کمتر می شود.

در twitter به اشتراک بگذارید
Twitter
در whatsapp به اشتراک بگذارید
WhatsApp
در telegram به اشتراک بگذارید
Telegram
در email به اشتراک بگذارید
Email
در linkedin به اشتراک بگذارید
LinkedIn

۴ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

ارسال نظر

دیوار سبز چیست؟
دیوار سبز چیست؟ مزایا و معایب، انواع آن، کاربردهای آن، روش های نصب

ما در این مقاله قصد داریم به سوالات شما در مورد دیوار سبز پاسخ دهیم. دیوار سبز چیست؟  دیوار سبز یا همان green wall، دیواری است که پاره ای از آن دارای پوشش گیاهی است و در ابعاد متفاوت امکان پذیر می باشد و به صورت عمودی درکنار یکدیگر قرار گرفته اند. دیوار سبز جزء…

ادامه مطلب
استفاده از ترمووود در کنار استخر روباز در روف گاردن
ترمووود چیست؟ مزایا و معایب، روش های نصب

ما در این مقاله قصد داریم به سوالات شما در مورد ترمووود پاسخ دهیم. ترمووود چیست؟ یک نوع از چوب خاص است ک با دستگاه های پیشرفته حرارتی، فرآورده می‌شوند. برای فرآوری چوب ترمووود، از ترکیب های شیمیایی استفاده نمی‌شود. مقاومت بالای ترمووود نسبت به گرما، سرما، حشرات، کپک و قارچ سبب شده است توجه…

ادامه مطلب
استفاده از پارکت در فضای نشیمن
پارکت و لمینت چیست؟ مزایا و معایب

پارکت و لمینت چیست؟ یکی از اصلی‌ترین تغییرات، در فضای داخلی خانه هرکس که می‌تواند روی حال و هوای دکوراسیون نیز تاثیر زیادی داشته باشد، تعویض متریال کف است. اگر پوشش کف به درستی انتخاب شود می‌تواند هارمونی خاصی با مبلمان، نورپردازی و در کل دکوراسیون خانه پیدا کند و محیطی گرم و صمیمی را…

ادامه مطلب
سقف های اینتل دک intelldeck
سقف اینتل دک intelldeck

سقف اینتل دک چیست؟ با گذشت زمان و پیشرفت علم معماری و صنعت ساختمان، تنوع در سقف ها زیاد شده است و انتخاب بهترین نوع آن همواره مورد بحث مهندسان بوده است. سقف تیرچه و بلوک رایج ترین سقف در بین مردم می باشد که در اغلب پروژه ها استفاده می شود؛ اما ایراد آن…

ادامه مطلب